Vrei sa iti cumperi un apartament ! Cum il alegi ?

a69b762a-0243-4ca9-b420-ea6094d6ec15

Esti aici pentru ca ai ajuns in momentul vietii tale in care iti doresti sa achizitionezi o casa pentru tine si familia ta. Felicitari!

Pregateste-te pentru o cursa lunga si pe alocuri anevoioasa in achizitionare. Inarmeaza-te cu rabdare si atentie la detalii. Aceste doua „ingrediente” te vor ajuta sa iei cea mai buna decizie. Daca vrei sa iti sporesti sansele si sa mai predai din responsabilitati, contracteaza un agent imobiliar. Specialistul se poate ocupa de cererea ta astfel incat tu nu iti pierzi nici timpul nici rabdarea in cautarea apartamentului perfect.

START CAUTARI!

Primul criteriu este locatia. Cu totii ne dorim sa locuim intr-o zona buna , iar acest concept de „zona buna” poate insemna altceva pentru fiecare. Daca voi sunteti o familie tanara, fara copii, probabil v-ati dori un apartament cat mai aproape de centrul orasului unde se desfasoara frecvent evenimente de interes, unde sunt restaurante, baruri. Ori poate daca sunteti o familie cu copii la scoala sau gradinita, o zona mai linistita in aproprierea unitatilor de invatamant gimnazial si parcuri v-ar fi mai potrivita. Oricare ar fi situatia voastra, orientati-va catre un apartament pe care il puteti revinde in cazul in care va fi nevoie. Asadar locatia este foarte importanta si garanteaza succesul achizitiei dar si al unei posibile vanzari ulterioare.

Ritmul vietii noastre si nevoia de confort ne cer sa avem cat mai aproape locuri de procurare a necesarului de hrana si relaxare. Cu alte cuvinte supermarket-urile, bancile, farmaciile sunt elemente de trai cotidian indispensabile. Gradinile, parcurile din apropierea cladirii functioneaza ca un colt de relaxare nu mai departe de cartierul tau.

 

Cladirea unde se afla apartamentul este importanta. Pe langa siguranta, imobilul in care va veti muta trebuie sa va faca sa va simtiti acasa inca de la intrare. Spatiile comune cum ar fi scara interioara a blocului, existenta mai multor lifturi si gradina din fata blocului sunt aspecte care creeaza confort si dau curs relaxarii. La finalul zilei mergem acasa sa ne relaxam, nu-i asa?

Etajele intermediare sunt de preferat in detrimentul parterului sau al ultimului etaj, de obieci, insa am vrea sa stiti ca atat parterul cat si etajul superior au propriile avantaje. In cazul parterului, o mica gradina poate fi compromisul dintre apartament si casa. Accesul facil in afara poate reprezenta un real beneficiu in cazul familiilor cu copiii sau animale de companie.

Etajul superior poate veni la pachet cu o priveliste exceptionala, lucru pe care etajul 2, de exemplu, nu il poate oferi.

De stiut! Extremitatile unei cladiri au preturi cu pana la 10% mai mici la cumparare, iar in cazul chiriilor, pretul este acelasi ca si pentru un etaj intermediar ceea ce duce la un randament mai bun al investitiei.

 

Parcarea – acest „new black” al imobiliarelor

Un loc de parcare costa si in bugetul de achizitie ar trebui sa adaugi intre 8000 si 10.000 de euro pentru parcare. Pare mult, insa gandeste-te la beneficiul de a-ti sti masina in siguranta pe timpul noptii intr-o parcare subterana. Intemperiile meteo, persoanele rauvoitoare sau orice alt potrential risc dispare atunci cand ai un loc de parcare acoperit.

Sa ne imaginam o situatie: este Decembrie, ora 7:30 dimineata, -5 grade Celsius, a nins noaptea trecuta asa ca trebuie sa dai zapada de pe masina inainte de a te urca la volan, dupa care trebuie sa petreci cateva minute asteptand sa se incalzeasca motorul. Aceasta situatie ramane numai ipotetica daca tu detii un loc de parcare acoperit. La fel cum si cea din Iulie, 35 de grade afara, 60 de grade in masina este improbabila in favoarea unei temperaturi de 25 de grade maxim. La toate acestea adaugam si confortul de a nu trece prin ploaie si vant cu bagajele pana la si de la masina.

Vecinii – omul este un fiinta sociala si tot omul are nevoie de propria intimitate. Atunci cand decizi sa achizitionezi un apartament, n-ar strica sa faci o mica documentare despre vecini. Cine sunt, cu ce se ocupa, care este in general ritmul vietii lor.

 

Dupa ce ai bifat aceste 4 criterii, treci mai departe la pasul 2, vizionarea apartamentului, dar despre asta intr-un articol viitor. Pana atunci te invitam sa arunci o privire asupra unor proprietati din portofoliul nostru: https://impakt-imobiliare.ro/

Daca iti putem fi de ajutor in cautarile tale, nu ezita sa ne contactezi: 0364 410193  /  0753 321312 !