Ce sa verifici inainte de a inchiria un apartament sau o garsoniera

Ce sa verifici inainte de a inchiria un apartament
Inainte de a inchiria un apartament sau o casa

Atunci cand cautati un apartament de inchiriat, este foarte important sa analizati cu atentie anumite aspecte. Daca exista lucruri care nu sunt in ordine, proprietarul are datoria de a le repara. In plus, in cazul in care proprietarul nu este la curent cu problemele existente, ar putea sa vi le impute atunci cand va veti muta in alta parte. Cel mai bine este sa va asigurati ca aceste probleme vor fi rezolvate inainte de a semna contractul de inchiriere a apartamentului.

Iata cateva aspecte esentiale de care trebuie sa tineti cont atunci cand va mutati cu chirie intr-un apartament nou.

Podelele

Podelele sunt adesea primul lucru pe care il observati atunci cand vizitati un apartament. Daca sunteti interesat de inchirierea unui apartament, asigurati-va ca acesta are podele curate, fara stricaciuni, iar covoarele, daca exista, sunt curatate, nu miros urat, nu au pete sau zone rupte.

Verificati daca podelele din bucatarie si baie au fost curatate. Faianta si gresia nu ar trebui sa fie crapata, denivelata sau sa aiba bucati lipsa.

Peretii

Inainte de inchirierea unui apartament, verificati cu atentie starea in care se afla peretii. Vopseaua nu ar trebui sa fie crapata sau cu zone lipsa. Asigurati-va ca nu exista pete pe pereti. Daca exista lambriuri, verificati ca acestea sa fie bine fixate si sa nu fie putrezite. Verificati si sipcile, pentru a observa daca au defecte sau lipsesc.

Ferestrele

Atunci cand inspectati ferestrele, verificati daca acestea se pot deschide. In fiecare camera ar trebui sa existe cel putin o fereastra care poate fi deschisa.

Asigurati-va ca geamurile nu sunt crapate sau sparte si ca functioneaza corect, inchizandu-se din interior. Fiti atenti la eventualele pete de mucegai.

Instalatia electrica

Verificati toate intrerupatoarele din apartament pentru a observa daca functioneaza si sunt corect montate. Puteti verifica si prizele, pentru a fi sigur ca acestea functioneaza corect. Aruncati o privire si la tabloul de sigurante.

Baile

Verificati daca robinetii si dusurile functioneaza corespunzator si urmariti sa nu existe mucegai.

De asemenea, asigurati-va ca toaletele, cada de baie si chiuvetele functioneaza bine, nu sunt infundate si nu exista scurgeri de apa.

Bucataria

Verificati mai intai aragazul pentru a va asigura ca toate ochiurile se aprind corect.

Inspectati frigiderul. Acesta trebuie sa raceasca bine si sa fie curat, bine intretinut.

Daca exista mobila, verificati corpurile si sertarele in interior, ca sa va convingeti ca nu exista mucegai, insecte sau urme ale altor daunatori.

Oricare dintre aspectele de mai sus, daca exista, aduceti-le la cunostinta proprietarului inainte de a va muta pentru ca apoi, la plecare sa nu vi le impute dumneavoastra!