Sfaturi utile la vanzarea unui apartament sau a unei case

vanzare-apartamentDaca v-ati decis pentru vanzarea apartamentului sau casei dumneavoastra si doriti sa vindeti repede si la un pret bun, este foarte util sa aveti in vedere mai multe aspecte legate atat de valoarea si imaginea proprietatii, cat si de modalitatile de promovare pe care le urmati.

Iata cateva sfaturi de care este bine sa tineti cont pentru o vanzare reusita:

1. Cereti pretul corect

Stabiliti care este valoarea reala a apartamentului sau casei dumneavoastra.  Pentru aceasta, puteti apela la serviciile unui evaluator imobiliar.

Stabilirea pretului corect este un element esential pentru vanzarea unui apartament. Chiar daca va doriti sa obtineti mai multi bani din acest proces, potentialii cumparatori urmaresc intotdeauna cea mai convenabila tranzactie, cel mai bun pret.
Daca va supraevaluati proprietatea, veti reusi sa vindeti mai greu. Un apartament de vanzare care ramane mult timp in oferta, nevandut, poate avea un impact negativ asupra potentialilor cumparatori.

2. Prima impresie conteaza!

Pastrati apartamentul curat. Adunati lucrurile de care nu aveti nevoie si pastrati-le frumos impachetate intr-un singur loc. Lasati peretii vopsiti in culori neutre, deoarece culorile tipatoare ar putea sa alunge cumparatorii.
Bucataria si baia sunt incaperi foarte importante, carora cumparatorii le acorda cea mai mare atentie. Asigurati-va ca sunt curate  si bine iluminate.

3. Fiti mandri de apartamentul/casa dumneavoastra

Pentru a convinge un potential cumparator ca apartamentul sau casa de vanzare pe care le oferiti merita investitia, trebuie sa fiti mandri de locul in care ati locuit. Scoateti in evidenta calitatile imobilului sau zonei in care se afla, iar daca exista probleme, oferiti solutii cumparatorilor. Nu va cereti niciodata scuze, acest lucru poate influenta negativ decizia de a cumpara.

4. Colaborati eficient cu agentul dumneavoastra imobiliar

Transmiteti agentiei imobiliare la care apelati toate informatiile de care are nevoie, si asteptati sa-si faca treaba. Nu este indicat sa interveniti sau sa actionati contra ei, deoarece puteti contribui la cresterea timpului de vanzare a apartamentului dvs.

5. Faceti reclama proprietatii dumneavoastra

Interesati-va daca agentia cu care veti colabora are un plan clar de a face reclama proprietatii dumneavoastra. Afisati oferta dvs. de vanzare in cat mai multe locuri, pentru a fi sigur ca este vazuta de cat mai multi oameni.